Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Lumio-tandenborstel.

Meerdere keren per dag nemen we onze tandenborstel in de mond om onze tanden te poetsen. We spoelen hem daarna af en gebruiken hem later die dag of de dag erop weer opnieuw. Ondanks het afspoelen is de tandenborstel een van de grootste bronnen van bacteriën. Alhoewel de meeste tandenborstels regelmatig worden vervangen voor nieuwe, of een nieuw borsteltje geplaatst wordt op een elektrische tandenborstel, blijft het nog steeds een onhygiënisch voorwerp.

Op Kickstarter wordt de Lumio-tandenborstel aangeboden. Dit is niet zomaar een tandenborstel, maar een elektrische voorzien met UV-licht. Met dit licht zal de borstel zichzelf reinigen voor veilig gebruik. Met een druk op de knop zal het borsteltje in de houder worden geschoven waar het UV-licht aan de binnenkant 99,9% van alle bacteriën zal doden. Dit is iets wat je met het afspoelen met water niet voor elkaar kunt krijgen.

Mocht je interesse hebben, dan kan je de Lumio-tandenborstel voor het schappelijke bedrag van $70,- reserveren op Kickstarter.