Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Onlangs is de nieuwe Apple iPhone SE aangekondigd en we wachten net als andere jaren op de aankondiging van nog een nieuw model dat normaliter in september wordt gelanceerd. Mede door de coronacrisis en het feit dat vele producties op een laag pitje draaien, lukt het Apple niet om dit jaar de nieuwe iPhone 12 en iPhone SE Plus op de markt te brengen.

Eerder deze maand werd de iPhone SE 2020 onthuld, een goedkoper model, maar toch vrij krachtig. Het model heeft het uiterlijk van de iPhone 8 gekregen, waardoor het toestel nog is voorzien van een fysieke homeknop ten opzichte van de iPhone X, XS en 11. Net als veel andere modellen van Apple zou er van de SE ook een Plus-versie worden uitgebracht. Voor wie hierop zit te wachten zal nog even moeten volhouden gezien het model dit jaar niet meer verkrijgbaar zal zijn. Apple heeft de lancering naar 2021 verplaatst.

Niet alleen de iPhone SE, maar ook de iPhone 12 heeft vertraging opgelopen. Dit ging al langer als gerucht in de rondte, maar het is nu ook bevestigd door Apple. De vertraging heeft simpelweg te maken met het feit dat de productie in China, waar vrijwel alle onderdelen worden geproduceerd, voor lange tijd heeft stilgelegen. Het kost daarom veel tijd om deze verloren tijd in te halen, waardoor Apple niet in staat is de nieuwe iPhone 12 dit jaar te lanceren.

Niet alleen de productie is verantwoordelijk voor de vertraging, maar ligt de schuld ook deels bij Apple. Zo bevatte het nieuwe ontwerp enkele fouten waardoor de 5G-verbinding helaas niet volledig werkte. Apple heeft dit inmiddels opgelost middels een aanpassing aan de antenne, maar dit dient nog te worden goedgekeurd. Helaas loopt ook dit proces vertraging op, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt om de nieuwe iPhone 12 op tijd klaar te krijgen.

We zullen voorlopig even geduld moeten hebben voordat we het nieuwe vlaggenschip van Apple kunnen bewonderen.