Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Fesla Charge.

Net als bij auto’s maken de elektrische fietsen een opmars en worden er meer en meer van verkocht. Waar voorheen de elektrische fietsen veelal door oudere werden gebruikt voor trapondersteuning, lijkt het wel of vandaag de dag iedereen op een e-bike voorbij komt geraasd.

Net als de elektrische auto’s dienen de fietsen ook opgeladen te worden, althans de accu. In sommige gevallen dient de accu te worden ontkoppeld en los te worden opgeladen en in andere gevallen wordt er simpelweg een stekker in de fiets gestoken. Van Nederlandse bodem wordt flink gewerkt aan een nieuwe oplossing om de toekomstige elektrische fietsen op een andere manier op te laden, namelijk via de Fesla Charge. Het betreft een soort stoeptegel waarin een oplaadstation is verwerkt. Er wordt gebruik gemaakt van inductietechnologie waarbij de fiets via een speciale standaard direct wordt opgeladen als deze op de tegel wordt geplaatst.

Hoewel er nog steeds wordt gewerkt aan het product, lijkt het wel al een succes te zijn. Of het prijstechnisch ook interessant zal zijn voor de consumenten is helaas niet bekend, maar wellicht is het wel een goede uitkomst voor bedrijven en verhuurders van elektrische fietsen.