Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Social Distancing-helm.

De afgelopen weken draait vrijwel alles om het coronavirus en de ziektemeldingen en helaas ook de dodenaantallen, maar ook de regels om verdere verspreiding zoveel mogelijk tegen te gaan. Zo horen we regelmatig anderhalve meter en social distancing voorbij komen. Dit houdt simpelweg in dat iedereen anderhalve meter, oftewel de sociale afstand van elkaar moet nemen om de verspreiding van het gevaarlijke virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Voor wie niet altijd in de gaten heeft hoe ver je van je omstanders af moet staan, heeft YouTuber StupotMcDoodlepip een hulpmiddel gemaakt met behulp van een 3D-printer. Zijn creatie, oftwel de Social Distancing-helm, is een klein hulpmiddel dat precies aangeeft wat de afstand is waarin jij je mag bevinden, maar ook je omstanders.

Middels een laser wordt er namelijk en cirkel op de grond geprojecteerd met een doorsnee van twee meter. Zo zie je zelf of je genoeg afstand neemt, maar zien ook andere dat ze buiten de cirkel moeten blijven om aan de regels te voldoen. Helaas is de Social Distancing-helm niet te koop, maar de bezitters van een 3D-rpinter kunnen deze zelf wel ontwikkelen.