Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Enkele weken geleden was op NWTV te lezen dat Apple bezig is met een nieuwe hoofdtelefoon die naast de oordopjes zou moeten worden verkocht. Het zou hier om de Apple AirPods Studio-hoofdtelefoon gaan, althans als we de gelekte informatie moeten geloven.

Er gingen al een behoorlijke tijd de geruchten dat Apple bezig was met een over-ear-koptelefoon dat uiteindelijk de juiste vervanger zou worden van de Beats-producten die ook onder Apple vallen. Volgens gelekte informatie is er wat meer bekend over de koptelefoon zoals de naam en een mogelijke prijs. De Apple AirPods Studio zou daarnaast de mogelijkheid hebben om cosmetische onderdelen te vervangen. Dit principe kennen we ook van de Apple Watch waarbij je verschillende soorten en kleuren bandjes kan gebruiken. De geschatte verkoopprijs zou op $349 moeten komen wat een behoorlijk fors bedrag is, maar wel vergelijkbaar met andere high-eind koptelefoons.

Ook wordt verwacht dat de hoofdtelefoon zal beschikken over active noise cancelling. Net als met vrijwel alle Apple-producten zullen deze perfect met elkaar kunnen samenwerken en zal het koppelen en bedienen een fluitje van een cent zijn. Er zal ook aanraak- en spraakbediening aanwezig zijn in combinatie met Siri. Helaas werd er geen releasedatum gelekt, al werd wel eind 2020 genoemd. Hopelijk zal hier snel meer duidelijkheid over zijn.