Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de CleanTouch.

We worden dagelijks nog met de neus op de feiten gedrukt als het gaat om het coronavirus. Er zijn verschillende maatregelen getroffen om de kans op verspreiding zo laag mogelijk te houden. Vele gebruiken mondkapjes en handschoenen om de kans op besmetting te minimaliseren. Dit is ook direct een situatie waar veel bedenkers hun creatieve kant laten zien door voorwerpen te ontwikkelen om je hierbij te helpen. Eén van die handige tooltjes is de CleanTouch, een sleutelhanger met verschillende functionaliteiten met het doel om hygiënisch gebruik te maken van dagelijkse bezigheden.

Zo is het uiteinde voorzien van een softtip dat gebruikt kan worden voor touchscreens, waardoor je niet met je vinger het scherm hoeft aan te raken dat ook door andere aangeraakt wordt. Middels de haak is het ook eenvoudig om deurklinken te openen zonder ze te hoeven aanraken en kan tevens worden gebruikt om dozen te openen. Kortom, een klein stukje gereedschap met meerdere functionaliteiten.

Of de CleanTouch ook daadwerkelijk veel gebruikt zal worden is nog maar de vraag. Wellicht omdat het met ongeveer €27,- ook geen goedkoop hulpmiddel is. Mocht je interesse hebben, dan kan je op Kickstarter je bijdrage leveren.