Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Op Twitter laten de organisatoren weten dat Essen Spiel 2020 niet door gaat. Wel delen ze mede dat er al hard gewerkt wordt aan Spiel 2021.

Essen Spiel is de grootste bordspellenbeurs van de wereld. Het vindt een keer per jaar plaats in de Messe Halle in Essen, Duitsland. Bordspelmakers, uitgevers, journalisten en fans verzamelen daar in grote getale om de nieuwste spellen uit te proberen of juist te demonstreren. Het is dé plek om spellen van jouw favoriete maker uit te proberen, zelfs voor ze op de markt zijn. Ook worden veel bordspellen op Spiel verkocht maanden voor ze in de winkels verschijnen. Wij waren vorig jaar aanwezig om over het evenement te schrijven. Maar dit jaar gaat dat dus niet gebeuren.

Er is meer te lezen op de website van Spiel. Daar geeft de organisator aan dat ze hard geprobeerd hebben om het evenement door te laten gaan, maar door de onvoorziene omstandigheden is het toch niet mogelijk. Wel zijn de datums voor Spiel 2021 al aangekondigd. Het zal zich plaatsvinden van 14 tot en met 17 oktober 2021.

In de comments zijn vooral liefhebbers te vinden die teleurgesteld zijn, maar het besluit begrijpen. Gelukkig is het niet allemaal slecht nieuws. Als een fan op Twitter vraagt of er misschien een online livestream komt waar uitgevers hun nieuwe creaties tentoon kunnen stellen, zegt de organisatie geen nee. “Wij werken er nog aan. Binnenkort is er meer informatie” is zijn reactie. Hopelijk zal er dus nog steeds iets van een platform te zijn om de toekomstige spellen te aanschouwen. Zelfs als het niet het sociale gebeuren is dat we gewend zijn.