Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Z-Triton.

Veel mensen houden van kamperen en doen dit op allerlei verschillende manieren. Van het op pad gaan met een auto en caravan naar een camping tot simpelweg met de fiets en een tent in de wildernis. Om nog meer opties te bieden aan de kampeerders onder ons is er de Z-Triton, een combinatie van een camper, boot en fiets. Deze bijzondere samenstelling zorgt ervoor dat je op meerdere manieren en op vrijwel alle gebieden kunt voortbewegen of kunt overnachten.

Je kunt zo fietsend over het land gaan en daarbij een meertje oversteken door hem simpelweg om te bouwen naar een klein bootje. Ben je eenmaal op je gewenste plek aangekomen dan kan je de camper gebruiken om te overnachten, die plaats biedt voor twee compacte slaapplekken.

De fiets is voorzien van trapondersteuning om ervoor te zorgen dat je het gewicht van de camper/boot makkelijk voort kunt trekken. De aanwezige zonnepanelen zorgen ervoor dat de trapondersteuning kan worden voorzien van stroom en zo ook voor de thermometer om de binnentemperatuur te regelen. Het is overigens ook mogelijk om je smartphone ermee op te laden.

De Z-Triton is vooralsnog enkel een prototype, maar we denken dat de actieve kampeerders hier wel oren naar hebben.