Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Naast de Motorola Razr-klaptelefoon heeft de fabrikant ook “normale” smartphones, waaronder de nieuwe Moto G Pro. Dit model is gebaseerd op de Moto G Stylus en zal in tegenstelling tot deze uitvoering wel in Europa beschikbaar zijn. De G Pro is tevens voorzien van een stylus-pen.

Bij het nieuwe model in de G-serie is veel aandacht besteed aan de camera-opstelling. Er is een drievoudig camerasysteem aanwezig waarvan de primaire lens een resolutie van 48 megapixel en gebruikmaakt van de quadpixel-technologie. Daarnaast is er ook een  16 megapixel ultragroothoeklens en een 2 megapixel macrolens aanwezig. Hiermee kan je op vrijwel elk vlak leuke foto’s maken. Ook zouden er goede foto’s bij weinig daglicht gemaakt moeten kunnen worden middels de aanwezige Night Vision-modus. Aan de voorkant is een 16 megapixel selfiecamera aanwezig.

In het toestel is een stylus-pen verwerkt die je er met een simpele beweging uit kunt schuiven. Met de pen kan je direct op de meegeleverde Moto Note-app notities maken, zelfs wanneer het toestel nog niet is ontgrendeld. Als we kijken naar de specificaties dan treffen we een Qualcomm Snapdragon 665 octa-core-processor aan. Deze wordt ondersteund met 4GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Het scherm heeft een diagonale afmeting van 6.4-inch met een resolutie van 1080 x 2300 pixels.

De nieuwe Moto G Pro heeft de adviesprijs van €329,- gekregen.