Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Deze week werd de trailer voor de aankomende film The Outpost online gezet. De film vertelt het verhaal van een kleine groep Amerikaanse soldaten die gestationeerd zijn op een voorpost. Deze bevindt zich in een vallei tussen drie bergen in en is bedoeld om als verdediging tegen de Taliban te fungeren.

Waar het begin van de trailer het dagelijkse leven op de voorpost laat zien, slaat de toon al snel om als deze volledig wordt overlopen door Taliban-strijders en de Amerikaanse soldaten opsplitst. Wat rest zijn de enkele beelden aan het einde van de trailer, die duiden op een vertelling van een van de meest belangrijke gevechten uit de oorlog in Afghanistan.

The Outpost is namelijk gebasseerd op The Battle of Kamdesh, dat plaatsvond rondom de afgelegen Amerikaanse voorpost Keating in 2009. De film kent rollen voor onder andere Orlando Bloom als 1st Lieutenant Benjamin D. Keating, Scott Eastwood als Staff Sergeant Clint Romesha en Caleb Landry Jones als Specialist Ty Michael Carter. The Outpost wordt geregisseerd door Rod Lurie, die we onder andere kennen van The Last Castle. Na dit jaar al 1917 te kunnen hebben gezien, kunnen we nu dus uitkijken naar The Outpost dat zal verschijnen op 2 juli.