Doorgaan naar artikel
Trailer toont de drie modi van de Disintegration-multiplayer
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Marcus Lehto is een naam die we misschien niet veel horen, maar hij is toch echt medebedenker van Halo geweest. Zijn nieuwste productie komt van een veel kleinere studio die hij zelf is begonnen. Disintegration is een sciencefiction-shooter waarbij voertuigen, genaamd Grav Cycles, een grote rol spelen. Naast een focus op een (hopelijk) toffe singleplayer-ervaring, moet het natuurlijk ook goed aanvoelen om met een team een aantal tegenstanders weg te knallen. Een nieuwe trailer toont ons de verschillende modi van de Disintegration-multiplayer.

  • Zone Control is een vrij simpele en bekende modus voor shooter-fans waarin een map drie gebieden zal krijgen. Door de controle over een gebied te verkrijgen, verzamel je geleidelijk punten.
  • In Collector moet je zoveel mogelijk blikken verzamelen om te winnen. Deze kan je krijgen door andere piloten uit de lucht te schieten, grondtroepen te vernietigen, of af en toe een blik dat simpelweg ergens in de map verschijnt op te rapen.
  • Retrieval is een soort grootschaligere versie van Capture The Flag. Echter heb je nu een verdedigend team en een aanvallend team en zijn er meerdere ‘Cores’ die door de aanvallers gepakt kunnen worden.

Het klinkt allemaal wel vermakelijk, maar het belangrijkste is bij een shooter toch hoe de actie daadwerkelijk aan gaat voelen. We zullen daar over een paar weken alles over te weten komen: Disintegration verschijnt 16 juni voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Benieuwd geworden? Lees dan hier ons interview met Marcus Lehto over zijn nieuwste project.