Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

Waarschijnlijk goed nieuws voor fans van Henry Cavill en DC Comics. In 2017 kroop Henry Cavill voor het laatst in de huid van Clark Kent, ook wel Superman, in de DC-film Justice League. Nu gaan er geruchten dat de acteur nog niet klaar is met de rol en in opkomende DC-film(s) de rol weer gaat vertolken.

Eerder was Henry Cavill te zien als Superman in verschillende DC-films. Dit waren Man of Steel in 2013, Batman vs Superman in 2016 en dus in Justice League. Ook had hij een korte cameo in Shazam! in 2019.

Het gerucht gaat nu dat hij weer in gesprek is om de rol weer op te pakken. Er zijn geen plannen voor een Man of Steel 2, dus dat betekent dat hij een rol gaat spelen in andere aankomende DC-films. Daar liggen er gelukkig nog genoeg van in het verschiet. Helaas zijn er een aantal films en filmplannen uitgesteld vanwege het coronavirus. Echter ligt Wonder Women 1984 bijvoorbeeld al klaar om in de bioscopen te verschijnen. Maar ook andere DC-films staan op de planning zoals Aquaman 2, Shazam! 2 en The Flash. In welke van deze films Henry Cavill zal verschijnen, is nog niet bekendgemaakt.

We kunnen wel stellen dat de Britse acteur niet stil heeft gezeten sinds hij voor het laatst de rol van Superman vertolkte. In 2019 schitterde hij als Geralt of Rivia in de populaire Netflix-serie The Witcher. Een tweede seizoen van de serie is bevestigd. Maar ook was hij naast Tom Cruise te zien in Mission Impossible: Fall Out en speelde hij de hoofdrol in de film Night Hunter.

Ander nieuws voor fans van de DC Comics en films: in 2021 komt op HBO Max Zack Snyder’s Justice League. Zack Snyder regisseerde ooit Justice League, maar moest de film verlaten vanwege familieomstandigheden. Deze nieuwe versie van de film is hoe hij wilde dat de film eruit zag. Met waarschijnlijk de focus op personages die in de originele film minder aandacht kregen. Deze film speelt zich af nadat Superman zichzelf opofferde in Batman vs Superman, maar wie weet dat we nog een glimp opvangen van Henry Cavill in Zack Snyder’s Justice League.