Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Op de website heeft Asmodee een pdf gedeeld voor fans van het populaire treintjesbordspel. Het bestand bevat een gratis print en play-uitbreiding voor Ticket to Ride!

De uitbreiding, Ticket to Ride: Blijf Thuis, is gemaakt door Days of Wonder. Het team dat eraan gewerkt heeft, is ook het team achter het basisspel. In het spel nemen twee tot vier spelers het tegen elkaar op als gezinsleden die klusjes in het huis moeten klaren. Soms moeten ze daarvoor ook samenwerken. Om het te spelen, heb je een schaar, plakband, maar ook het basisspel nodig. Er zijn natuurlijk meerdere basisspellen voor Ticket to Ride en de uitbreiding is compatibel met alle versies! Het pdf-bestand met alle spelonderdelen en de regels van Blijf Thuis vind je hier.

In een persbericht vertelt het hoofd van de thuistesters Adrien Martinot dat ze als uitgevers van bordspellen “zich inzetten om mensen die thuis zitten te helpen plezier te hebben terwijl ze thuis zitten.” Het team ging vrijwel meteen aan de slag toen de lockdown begon, met het maken van de uitbreiding, dus het is al een paar maanden in productie.