Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

In samenwerking met Blizzard werkt bordspeluitgever Days of Wonder aan Small World of Warcraft. Hiermee combineren ze het populaire bordspel Small World met de wereld van Azeroth. Gamers kennen Azeroth van WarcraftWorld of Warcraft en HearthstoneHet spel zal deze zomer in de schappen verschijnen.

Small World of Warcraft is een op zichzelf staand spel dat gebruik maakt van de regels van Small World en de de legendarische plaatsen en artefacten die Small World: Underworld introduceerde. Ook bestaat het bord uit vier losse stukken. In de trailer worden ze als losse eilanden gebruikt, maar of dit ook zo zal zijn in de uiteindelijke versie is nog onbekend.

Op de website vertelt Days of Wonder aan fans wat voor speelmateriaal het spel zal bevatten. Zo zal Small World of Warcraft 16 rassen bevatten, wat meer is dan de originele 14 van Small World. Daarentegen staan Murlocs apart aangegeven, wat suggereert dat er ook een nieuw systeem geïntroduceerd zal worden. Of deze versie gecombineerd kan worden met Small WorldUnderworld en de uitbreidingen is nog niet onthuld.

Small World of Warcraft

Small World is een spel waarin spelers vechten om controle over een bord dat al gauw veel te klein aanvoelt. Hiervoor kiezen ze een ras dat een willekeurige speciale kracht heeft gekregen. Maar het is ook zaak het juiste moment te kiezen om jouw gekozen ras te laten vervallen en een nieuwe te selecteren. Raak er dus niet te veel aan gehecht!