Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Skullcandy Crusher ANC is een unieke draadloze koptelefoon en dat heeft hij te danken aan de Sensory Bass die zo intensief ingesteld kan worden dat je hem niet alleen hoort, maar ook voelt. Dit in combinatie met de Tile-integratie maakt dit een leuke headset voor een acceptabele prijs.

Eerder hebben we al de Method ANC mogen testen, een set draadloze oordopjes voor de sportieve luisteraars onder ons. We mochten ook aan de slag met een hoofdtelefoon, namelijk de Skullcandy Crusher ANC. Wat wij ervan vonden, lees je in deze review.

De Crusher ANC is het vlaggenschip van Skullcandy en heeft een unieke eigenschap ten opzichte van concurrerende koptelefoons, maar later hierover meer. Laten we eerst kijken naar het model en de bouwkwaliteit. In de doos treffen we een stevige en harde opberghoes. Wanneer we deze openritsen treffen we de koptelefoon aan, een 3,5mm-audiokabel en een USB-C-kabel. Opvallend genoeg is dat de hoes een vrij compacte koptelefoon bevat, maar wanneer we hem eruit halen, voelt hij vrij zwaar aan in vergelijking met concurrerende draadloze modellen.

Skullcandy Crusher ANC

Als we kijken naar de bouwkwaliteit dan is duidelijk merkbaar dat we niet te maken hebben met een budgetmodel, maar dat hij echt in het high-end-segment past. De oorschelpen en de hoofdband zijn van stevig plastic, waarbij de hoofdband aan de binnenkant is voorzien van een metalen strip voor de stevigheid. Opvallend is dat je de twee oorschelpen vrij ver uit elkaar kunt trekken en kunt wringen zonder dat je krakend geluid hoort van het plastic. Dit is bij veel andere koptelefoons wel het geval, maar de Crusher ANC voelt stevig. Ook de kunstlederen kussens op de oorschelpen en de hoofdband voelen lekker aan en zorgen voor een premium uiterlijk. Opvallend is wel dat de Skullcandy Crusher ANC vrij kleine oorschelpen heeft, waardoor het al snel voor kan komen dat de oorkussens op je oor vallen. Gelukkig drukt de koptelefoon door zijn flexibiliteit niet al te veel op je hoofd. De Crusher wordt in verschillende kleuren geleverd, namelijk: Black, Deep Red en Black/Tan. De kleurstijlen zijn over de gehele koptelefoon toegepast met enkele metalen afwerkingen zoals het Skullcandy-logo. Het geheel ziet er fraai en stoer uit.

Skullcandy Crusher ANC

Als we kijken naar de kwaliteit van het geluid dan is deze behoorlijk goed. De tonen zijn lekker in balans, maar de Skullcandy Crusher ANC beschikt over een functionaliteit waarmee hij zich onderscheidt van concurrerende modellen. Het zal niet voor iedereen of voor elke muziekstijl weggelegd zijn, maar de Crusher heeft zijn naam voornamelijk te danken aan de verstelbare bas. Nu is dit vaak wel mogelijk bij andere modellen middels het spelen van de equalizer via een app of iets dergelijks, maar dit model heeft een fysieke schuif op de linkeroorschelp. Hiermee kan je geleidelijk aan de bas opschroeven van normaal tot extreem. De Sensory Bas, zoals Skullcandy het noemt, is hierdoor niet alleen hoorbaar, maar ook voelbaar. Voor vele zal dit net iets te veel van het goede zijn, maar het brengt wel een compleet nieuwe ervaring met zich mee. Vooral bij bepaalde muziekstijlen is het echt extreem. Het lijkt er helaas wel een beetje op dat hierdoor de muziektonen wat minder helder zijn omdat de lage tonen zo overheersend aanwezig zijn. Gelukkig kan je eenvoudig met het schuifje de bas terugschroeven tot het gewenste niveau.

Skullcandy Crusher ANC

De Crusher ANC is zoals de naam al weggeeft voorzien van active noise cancelling. Deze ruisonderdrukking doet over het algemeen prima zijn werk, maar toch is duidelijk merkbaar dat hogere frequentietonen minder goed worden onderdrukt dan de lage tonen. Het is iets dat andere modellen uit hetzelfde segment iets beter voor elkaar hebben, maar het is zeker niet slecht. Ook beschikt de koptelefoon over een snellaadfunctie via USB-C waarbij hij na tien minuten laden voor drie uur gebruikt kan worden. Met een volledig opgeladen accu kan je met alle opties ingeschakeld maar liefst 24 uur genieten van jouw favoriete muziek. Om het lijstje van extra functies nog wat aan te vullen heeft Skullcandy de Tile-tracker ingebouwd. Hiermee is het voor de gebruiker mogelijk om middels een app te kijken waar hij de Crusher voor het laatst heeft gebruikt en waar deze zich op dat moment kan bevinden, een leuke toevoeging wat zeker wel iets toe kan voegen als je dingen regelmatig rond laat slingeren.

Skullcandy Crusher ANC

De Skullcandy Crusher ANC is met de adviesprijs van €249 geen goedkope koptelefoon, maar wel vergelijkbaar met concurrerende modellen. Ook krijg je voor dit geld een aardige koptelefoon met de unieke feature van de Sensory Bass. Dit in combinatie met de Tile-integratie maakt het voor bepaalde doelgroepen een leuke en aantrekkelijke koptelefoon.