Doorgaan naar artikel
Massive Darkness 2 met een trailer aangekondigd door CMON
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Met een trailer op YouTube kondigt uitgever CMON aan dat Massive Darkness 2 eraan komt. De voorganger was een grote hit, met een 7,2 op Boardgamegeek.

Massive Darkness is een co-operatieve dungeon crawler die voortbouwt op het systeem van  Zombicide. Spelers verslaan vijanden en vergaren ervaringspunten om sterker te worden. Ook vinden ze wapens en andere nuttige voorwerpen om zichzelf mee uit te rusten. Ondertussen komen er steeds meer en sterkere vijanden op het bord en worden de spelers langzaam overweldigd. Bovendien heeft elk personage zijn eigen vaardigheden. Ten slotte zit het spel bomvol schitterende mini’s van hoge kwaliteit.

Wat Massive Darkness onderscheidt van Zombicide is de manier waarop het schaduw gebruikt om deelnemers een andere optie te geven. Ze kunnen door donkere gebieden sluipen om gevaar te vermijden. Ook kunnen de monsters als ‘guardian’ op het bord komen, met als gevolg dat zij dan een willekeurig wapen vast hebben. Dit verandert ze in een unieke uitdaging. Maar als iemand erin slaagt het monster te verslaan, kan hij of zij het wapen voor zichzelf opeisen.

Verder is er nog weinig bekend over Massive Darkness 2. In de trailer wordt enkel aangegeven dat het in 2020 naar Kickstarter zal komen. De titel van de video is ‘coming soon,’ wat op het moment de enige indicatie is.