Doorgaan naar artikel
Vampire: The Eternal Struggle 5e-editie in september beschikbaar
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Black Chantry Productions kondigt op de website aan dat  Vampire: The Eternal Struggle 5e-editie waarschijnlijk in september in de winkels zal verschijnen.

Vampire: The Eternal Struggle is een verzamelbaar kaartspel gemaakt door de wereldberoemde Richard Garfield. Die staat vooral bekend voor Magic: The Gathering en Netrunner. Maar hij heeft in recentere jaren ook andere bekende spellen gemaakt zoals Bunny Kingdom en King of Tokyo. Daarnaast heeft Garfield ook cultklassieker Roborally bedacht.

Vampire kwam uit in hetzelfde jaar als Magic, maar door de complexiteit verspreidde het veel moeizamer. Vampire-potjes hebben vier tot vijf spelers nodig. Bovendien was er een ingewikkeld stemsysteem dat bepaalt hoe sommige kaarten gaan werken. Echter had het een zekere cultstatus en er werden zelfs wereldtoernooien georganiseerd. Toch ging het spel uit print. Black Chantry Productions bestaat uit vijf fans die het spel weer in productie wilden brengen.

Vampire: The Eternal Struggle is een kaartspel waarin spelers de rol aannemen van eeuwenoude vampiers, of ‘Methuselahs.’ Het is gebaseerd op het geprezen rollenspel Vampire: The Masquerade, waar ook een videogame op gebaseerd is. Elke Methuselah manipuleert andere vampiers om zijn vijanden uit de weg te ruimen. Zo poog je alleenheerser te worden van deze nachtwezens.

Het is een intrigerend spel waarbij spelers beginnen met dertig bloed (levenspunten) en andere vampiers kunnen ontwaken uit hun sluimer door ze hun eigen bloed te voeden. Krachtigere volgelingen zullen meer bloed kosten, waardoor jij als speler ook zwakker bent. Daarnaast kan je alleen de speler links van jou aanvallen. Zo banen spelers langzaam hun weg door verschillende tegenstanders om de uiteindelijke winnaar te worden. Ook hebben veel kaarten een stemsysteem. Elke speler heeft een aantal stemmen afhankelijk van de hoeveelheid vampiers die hem volgen. Daarbij maakt ook de politieke status van die volgelingen uit. Om iets te gebruiken is het daarom zaak een bondgenootschap te vormen. Vaak betekent dit dat je een kaart moet spelen op een manier waar je bondgenoot er ook baat bij heeft.

Vampire: The Eternal Struggle 5e-editie verzamelt vijf van tevoren gebouwde decks, het spelregelboek, bloedtokens en een Edge Counter. Dit is alles dat je nodig hebt om te spelen met vrienden, zelfs als ze niet hun eigen kaarten hebben. Omdat Black Chantry Productions een klein bedrijf is, vraagt het zijn fans om het spel alvast te bestellen bij lokale winkels, zodat ze een beeld hebben van hoeveel sets ze moeten maken.

De 5e-editie zou eerder al verschijnen, maar in een persbericht vertelt de ontwikkelaar dat het coronavirus zorgde voor aardig wat vertraging. Marketing Director Henrik Klippenstrom laat weten dat alles er nu naar wijst dat de 5e-editie gewoon in september in de winkels zal verschijnen.