Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Looftlighter X.

Wat het weer betreft hebben we nog niets te klagen gehad de afgelopen weken. Het is al verschillende dagen fantastisch weer geweest en de eerste barbecues hebben hun eerste branduren alweer gemaakt. Voor wie de traditionele BBQ gebruikt met kolen of briketten, staat altijd voor de uitdaging om het vuurtje op gang te brengen en de kolen goed op temperatuur te krijgen. Hiervoor maken ze vaak gebruik van de welbekende aanmaakblokjes of een houtskoolstarter, waarmee ze snel en geleidelijk de kolen kunnen verwarmen en snel kunnen gaan grillen. Voor wie dit nog te veel moeite is kan zijn BBQ nu ook ontsteken met de Looftlighter X, een innovatief apparaat waarmee je binnen 60 seconden het eerste lapje vlees op het rooster kunt gooien.

De Looftlighter X maakt voornamelijk gebruik van luchtstroom en bereikt bijzonder snel de temperatuur van 650 graden. Dit wordt mede veroorzaakt door een gloeiende spiraal aan het uiteinde van de aansteker. Door middel van de luchtstroom wordt dit over de kolen geblazen en zorgt daardoor ook direct voor de zuurstoftoevoer om de kolen te laten gloeien en verwarmen. De Looftlighter X is voorzien van een 2000 mAh-accu en werkt daardoor dus volledig draadloos. De accu bevat voldoende stroom om je barbecue ongeveer 10 keer aan te steken. Vervolgens kan je hem eenvoudig opladen om hem weer te kunnen gebruiken. De Looftlighter zal niet door iedereen worden gebruikt en dit komt wellicht door het flinke prijskaartje. Het apparaat kost maar liefst $299,- en is daarmee best prijzig. We denken dat menig BBQ-er liever een half uurtje aanrommelt met wat aanmaakblokjes.