Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

XCOM 2 blijft nog steeds een geweldige game, al moet je wel van het genre houden. Je dient tactisch te werk te gaan en door het om beurten spelen is de speelsnelheid erg laag. Helaas is het grafisch geen topper en heb je vaak last van framedrops, maar gelukkig is dat bij deze game enigszins minder storend en is dit een uitermate goede titel voor de Nintendo Switch in handheld, met als kers op de taart de War of the Chosen-uitbreiding.

2K Games heeft enkele games uit hun assortiment opnieuw uitgebracht voor de handheld van Nintendo, waaronder de Borderlands-collection en de Bioshock-collection. Nu komen ze met de XCOM 2 Switch-versie. Dit zijn al oudere games die ook al op andere platformen beschikbaar waren. Nu kunnen we ook van deze toptitels genieten als we onderweg zijn.

Ruim vier jaar geleden werd XCOM 2 gelanceerd en werd door ons gespeeld en beoordeeld. Daarbij kreeg de game terecht vijf sterren, want het is gewoonweg een toffe game, met leuke elementen en zorgt voor uren speelplezier. Voor wie niet bekend is met de XCOM-serie, zullen we hier nog even kort op terugkomen. De wereld zoals wij die kennen is er niet meer. Al twintig jaar lang hebben aliens het voor het zeggen op Aarde en de mensheid lijdt hier enorm onder. Toch is er nog een selectief groepje mensen die in opstand komen en willen vechten voor hun vrijheid. Deze groep mensen vormen samen XCOM en jij hebt de leiding.

XCOM 2-Switch versie

XCOM is een game uit een genre dat niet voor iedereen is weggelegd. Het is namelijk een turn-based strategiegame, wat inhoudt dat je heel strategisch je acties uitvoert en vervolgens wacht op de tegenstander zijn tegenaanval. Dit zorgt ervoor dat je echt planmatig te werk moet gaan. Niet alleen om je missie succesvol te voltooien, maar ook om je team levend over de eindstreep te trekken en de nodige experience points verdient voor upgrades om ze beter te maken. Dit is nodig omdat de missies moeilijker worden en de vijanden sterker.

XCOM 2-Switch versie

De Nintendo Switch is een console waarvan we weten dat hij niet zo krachtig is als bijvoorbeeld de Xbox One of PlayStation 4. Dit is ook wel merkbaar als we gaan kijken naar het grafische gedeelte van deze XCOM 2 Switch-versie. De graphics zijn namelijk vrij laag gehouden. Wellicht om de volledige game een beetje soepel te laten lopen op de handheld. Helaas loopt het niet altijd even soepel. Je krijgt regelmatig wat framedrops voor je kiezen en komt het ook regelmatig voor dat er wat textures lijken te missen. Dit zou normaal gesproken voor de meeste games niet prettig zijn, maar omdat je deze titel erg rustig speelt en op je beurt moet wachten, is het minder storend.

XCOM 2-Switch versie

XCOM 2 zit boordevol content waarmee je tientallen uren bezig kunt zijn. Naast de vele missies, krijg je ook te maken met het onderzoeken en verbeteren van wapens of het bestuderen van de aliens om erachter te komen wat hun zwaktepunten zijn. Dit alles maakt het een erg vermakelijke game en brengt daarmee ook flink wat diepgang met zich mee. Je komt regelmatig voor moeilijke keuzes te staan en een verkeerde keuze kan zomaar resulteren in het verliezen van enkele teamleden. Alsof dit nog niet genoeg is wordt de XCOM 2 Switch-versie ook geleverd met de War of the Chosen-uitbreiding, wat voor nog vele extra uren speelplezier zorgt. Omdat XCOM een vrij rustige game is, is dit spel ideaal om onderweg op je Switch te spelen.