Doorgaan naar artikel
700 indie-games en tabletop RPG’s in NAACP-bundel
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Fans kunnen een NAACP-bundel kopen voor $5. In deze bundel zitten maar liefst 745 indie-games en tabletop RPG’s. Het geld dat opgebracht wordt zal verdeeld worden over verscheidene liefdadigheidsorganisaties die zich inzetten tegen racisme en politiebrutaliteit. Het heeft een totale waarde van $3400.

De NAACP-bundel bestaat voornamelijk uit indie-games, waaronder het door ons geprezen Night in the Woods. Ook Oxenfree is van de partij. Bovendien nodigt itch.io meer ontwikkelaars uit onderdeel te worden van deze beweging. Bij de deelname ligt een voorwaarde dat alle inkomsten naar het goede doel gaan. De games worden dus gedoneerd.

Naast indie-games bevat de bundel ook rollenspellen. Onder andere bevat het Blades in the Dark, waar wij het over gehad hebben in ons artikel over alternatieve rollenspellen. Dat is een uitstekende RPG in een steampunk-wereld. Een andere populaire RPG in de lijst is Lancer. Daar klimmen spelers allemaal in hun eigen mech om vijanden te bevechten. Daarnaast bevat het Glitter Hearts en Troika, om er een paar op te noemen.

De NAACP-bundel is tot en met 15 juni beschikbaar.