Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Het rijzende tij brengt Bilgewater naar Dungeons and Dragons via een nieuw bronnenboek. Spelers hebben gratis toegang tot het boek Dark Tides of Bilgewater op DnD Beyond.

Fans van  League of Legends of Legends of Runeterra zal de naam ‘Bilgewater’ bekend in de oren klinken. Dat komt omdat het een van de regio’s is in Runeterra. Dit zijn ongetemde zeeën “waar alles te koop is en het geluk ligt bij zij die durven.” Er zijn veel piraten en andere schavuiten te vinden. Onder andere is het de herkomst van Twisted Fate, Miss Fortune en Gangplank. De laatste twee zijn zelfs NPC’s in het verhaal dat onderdeel is van dit nieuwe bronnenboek. Twisted Fate is zelf niet van de partij, maar rogues krijgen wel de kans zijn kaarttechniek te gebruiken in hun avontuur.

Het bronnenboek introduceert Bilgewater als een setting voor je avontuur. Het heeft een algemene beschrijving van de wereld, maar ook een campagne die gespeeld kan worden. In dat avontuur is er een evenement dat ‘The Harrowing’ heet. Duistere wezens nemen de zeeën van Bilgewater over en slokken al het leven in hun pad op. Het is aan de avonturiers om daar iets aan te doen, of juist om gebruik te maken van de chaos. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe monsters, magische voorwerpen, maar vooral ook nieuwe sublcasses. Barbaren kunnen nieuwe krachten krijgen van de zee. Fighters kunnen geplunderde Hextech ombouwen tot vuurwapens. En rogues kunnen hun innerlijke gokker omarmen en hun lot aan kans overlaten.

Dark Tides of Bilgewater is gemaakt in samenwerking met Riot en Google Play. Het gaat gepaard met de Bilgewater-uitbreiding in Legends of Runeterra, waar Bilgewater net is geïntroduceerd als speelbare regio. Dark Tides is volledig gratis voor iedereen met een DnD Beyond-account. Wel wijst de website spelers erop dat de subclasses van Dark Tides niet even uitgebreid getest zijn. Het kan daarom zijn dat ze wat krachtiger, of juist zwakker zijn dan andere opties. Het gebruik van deze toevoegingen zal altijd in overleg moeten met je dungeon master.