Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Barisieur-wekker.

Veel mensen gebruiken hun smartphone als wekker, maar er zal op menig nachtkastje ook nog wel een traditionele wekker staan. De een doet simpelweg hetgeen waar hij voor bedoeld is en dat is het wekken van mensen op de ingestelde tijd. Sommige zijn al wat geavanceerder en wekken de mensen ook nog eens met lichtintensiteit, maar de Barisieur-wekker doet hier nog een schepje bovenop. Het flinke apparaat is namelijk voorzien van meerdere functionaliteiten waaronder het draadloos opladen van je smartphone. Uiteraard is er ook een wekkerfunctie aanwezig om je te wekken, maar het meest bijzondere is dat de Barisieur op het moment dat de wekker afgaat een lekker bakkie pleur heeft gemaakt. Het is overigens ook mogelijk om een kop thee te zetten.

Het geheel zorgt er wel voor dat je wat ruimte nodig hebt naast je bed, want het is geen klein apparaat. De wekker is vrij populair op Kickstarter en kan voor de flinke prijs van 239 Britse ponden worden gereserveerd.