Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

Afgelopen zaterdag werd de release van de langverwachte Christopher Nolan-film Tenet uitgesteld, iets wat eerder al waarschijnlijk leek. Tenet is verplaatst van 17 juli naar 31 juli. Dit heeft invloed gehad op de rest van de bioscoopagenda van Warner Bros. Het resultaat: Wonder Woman 1984, The Matrix 4 en andere Warner Bros.-films zijn uitgesteld tot een andere datum.

Door de coronacrisis zijn er helaas al een boel nieuwe bioscoopreleases uitgesteld. Maar tussen al deze uitgestelde films bleef Tenet van Christopher Nolan dapper staan. Echter werd er naar de releasedatum toe steeds vaker gesproken over uitstel van de film. Tenet heeft namelijk een groot budget en kreeg het advies te wachten met release tot minstens 80% van alle Amerikaanse bioscopen weer open zijn. Warner Bros. heeft er uiteindelijk dus toch voor gekozen om de film met twee weken uit te stellen naar 31 juli 2020. Hopelijk is de potentiƫle blockbuster, met in de hoofdrol John David Washington (BlacKkKlansman) en Robert Pattinson (The King), het wachten waard.

Helaas heeft het uitstellen van Tenet effect op meer bioscoopreleases van Warner Bros.. De producent heeft liever zijn films niet te dicht op elkaar en daardoor zijn andere blockbusters ook verplaatst. Zo is ook DC-film Wonder Woman 1984 uitgesteld. Deze titel schuift van 14 augustus naar 2 oktober. Jammer voor DC-fans, want de film is al eens eerder uitgesteld.

De opnames van The Matrix 4 waren ook volop bezig toen het coronavirus dit zomaar onderbrak en ervoor zorgde dat die opnames in de problemen kwamen. Ook deze film krijgt daardoor een nieuwe datum. Eerst zou het langverwachte gevolg met Keanu Reeves volgend jaar mei al verschijnen, maar nu zal deze film pas 1 april 2022 op het witte doek verschijnen. Daarop moeten we nog even wachten dus. Dus niet genieten van Keanu Reeves als Neo, maar op 21 mei 2021 kunnen we wel Godzilla vs. Kong in de bioscoop bewonderen. Deze film zou eerder in november 2020 verschijnen.

Hopen maar dat we snel weer nieuwe films op het witte doek kunnen aanschouwen.