Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De afgelopen maanden hebben we al regelmatig een nieuwe video voorbij zien komen van de jachtsimulator van Neopica. In de nieuwe video van Hunting Simulator 2 worden enkele dieren getoond waar je tegenaan kunt lopen tijdens de jacht.

In de trailer zien we onder andere herten voorbij komen, maar ook beren en everzwijnen. Er zijn maar liefst 33 verschillende diersoorten aanwezig en per soort zijn er ook nog verschillende exemplaren. Denk aan grote volwassen dieren, maar ook jonge dieren. Elk dier heeft zijn karakteristieke vorm, gedrag en geluid waardoor de simulator levensecht aan moet voelen. Er zijn bijvoorbeeld 160 verschillende hoorns en geweien ontwikkeld zodat niet alle dieren met hoorns er min of meer hetzelfde uitzien. Dit maakt daarbij de jacht op trofee├źn om ze aan de muur te hangen ook des te leuker. Je kan op jacht in zes verschillende reservaten die ook elk tot in detail zijn uitgewerkt. Ook tref je enkel de diersoorten aanwezig die normaal gezien ook in dat reservaat thuis horen. Je zult daarom ook alle gebieden moeten afstruinen om alle dieren te vinden en op te jagen.

De dieren zijn eveneens tot in detail uitgewerkt in zowel hun uiterlijk, maar ook hun gedrag. Zo zullen ze op de vlucht slaan wanneer ze je zien of ruiken, maar ze vluchten niet allemaal op dezelfde manier. Het ene dier zal bijvoorbeeld direct op de vlucht slaan waarbij een volwassen hert bijvoorbeeld even blijft staan kijken voordat hij de benen neemt. Hun gedrag speelt ook een grote rol tijdens je jacht. Zo vind je bepaalde diersoorten op dezelfde plekken op bepaalde tijdstippen of drinken ze regelmatig wat uit een nabij gelegen meertje. Hoe dan ook, je zult op verschillende manieren moeten jagen en je ervaring moeten opdoen om je prooi met een goed gemikt shot neer te halen.

Hunting Simulator 2 ligt vanaf 25 juni in de winkel voor Xbox One en PlayStation 4, waarbij de pc-versie op 16 juli wordt gelanceerd. Voor de Nintendo Switch is nog geen releasedatum bekend.