Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Op de website kondigt Thundergryph Games de nieuwe Spirits of the Forest-uitbreiding Moonlight aan. De Kickstarter-campagne gaat 21 juli van start.

Met de Moonlight-uitbreiding is Spirits of the Forest plots niet meer competitief, maar co-operatief. Als team nemen spelers het op tegen de ‘shadow nocturnal creature.’ Het is daarbij nog steeds zaak om setjes van kaarten te verzamelen, maar er zijn ook nieuwe ‘moonlight bits’ geïntroduceerd. Die kunnen verzameld worden door de ‘light shadow creature’ erop te verplaatsen. Alleen als er genoeg moonlight bits verzameld zijn, kunnen spelers punten verdienen. Bovendien zullen scenario’s de regels aanpassen. De spelregels kunnen hier gevonden worden. In onderstaande video wordt Moonlight ook uitgelegd.

Spirits of the Forest is een drafting spel waarbij een grid wordt opgebouwd van kaarten. In jouw beurt mag je twee kaarten aan de randen van het grid voor je neerleggen. Aan het einde van het spel krijgen spelers punten voor de sets waar zij de meeste kaarten van hebben. Verschillende setjes zijn verschillende hoeveelheden aan punten waard. Alle informatie is volledig open, dus tegenstanders kunnen elkaar flink dwarsbomen. Het spel ziet er schitterend uit en de simpele regels verbergen een verrassend strategisch spel. Op Boardgamegeek krijgt het een hoog cijfer!

Naast de uitbreiding kunnen fans ook het basisspel verkrijgen via de Kickstarter. Bovendien zal daarbij de houten deluxe-versie van Spirits of the Forest tijdelijk opnieuw beschikbaar samen met een houten deluxe-uitgave van Moonlight. Voor de stretch goals voegt Thundergryph Games meer scenario’s toe. Ook zal de uitgever meer moonlight bits en andere spelonderdelen aan het spel toevoegen. Of die inhoudelijk anders zijn, of er simpelweg anders uit zien, is nog niet bekend. Ten slotte laat Thundergryph Games weten dat er een digitale versie komt van Spirits of the Forest voor Android en iOS. Fans kunnen deze app gratis downloaden als het uit komt.