Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

OnePlus-CEO Pete Lau heeft deze week de OnePlus Z officieel aangekondigd. Dat deed hij via een Twitter-bericht, waarin de naam van het nieuwe toestel overigens niet expliciet werd genoemd. Hij sprak over ‘New Beginnings’ en postte een versie van het OnePlus-logo in een blauwgroene kleur. Waarschijnlijk wordt de OnePlus Z onderdeel van een nieuw te lanceren lijn van betaalbare smartphones binnen OnePlus: OnePlus Nord.

Volgens eerdere berichten beschikt de OnePlus Z over een Snapdragon 765 processor, 6GB of 8GB RAM-geheugen, een 90Hz AMOLED-display en een driedubbele cameramodule met een 64 Megapixel, 16 Megapixel en 2 Megapixel sensor aan de achterzijde. Het toestel lijkt met deze specificaties de strijd in het middensegment aan te gaan, met o.a. de Google Pixel 4a en de Apple iPhone SE 2020 als rivalen. Het betekent tevens een terugkeer voor OnePlus naar betaalbare toestellen met degelijke specificaties, de formule waarmee OnePlus in de beginjaren snel succes mee boekte.

Een bericht op een Indiaas Instagram-account lijkt de lancering van een aparte lijn van OnePlus smartphones te bevestigen. OnePlus is één van de grootste premium-merken in India en werkt zelfs samen met enkele beroemde Bollywood-artiesten. Op een briefje dat bij de eerste 100 (in India) verkochte OnePlus Z-toestellen wordt gevoegd, wordt bedankt voor het steunen van het ‘OnePlus Nord’-merk. Eerder gaf Pete Lau al aan dat een smartphonelijn gericht op betaalbare toestellen in de maak was.

Tenslotte is vanuit een ander officieel Instagram-account van OnePlus bevestigd dat de OnePlus Z (met mogelijk een andere naam) inderdaad in juli uit komt. In Morsetekens was namelijk de tekst ‘J U L Y’ te lezen, in navolging van geruchten dat het toestel mogelijk op 10 juli wordt gelanceerd. Het toestel komt in ieder geval als eerste in Europa en India uit, waarna lancering in andere landen op een later tijdstip volgt. Nu de OnePlus Z officieel aangekondigd is, kunnen we binnenkort meer nieuws over het toestel verwachten.