Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

Het werd eerder al bevestigd door OnePlus-oprichter Pete Lau dat er een betaalbaar alternatief onderweg is voor de huidige OnePlus 8 en 8 Pro-toestellen: de midrange OnePlus Z. Inmiddels schemeren steeds meer details door, waaronder een mogelijke lancering van het toestel op 10 juli. Of het toestel dan ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

De meest waarschijnlijke naam van het toestel blijft de OnePlus Z, maar zou tevens op ‘OnePlus 8 Lite’ of ‘OnePlus Nord’ uit kunnen komen. De laatste naam werd onlangs door OnePlus officieel als handelsnaam geregistreerd. Er is een kleine kans dat OnePlus hiermee een aparte lijn van smartphones lanceert. De geruchten over de lancering van de OnePlus Z komen in veel gevallen uit India, een grote markt in opkomst waar vooral midrange-toestellen populair zijn. Het nieuwe OnePlus-toestel krijgt dan ook midrange-specificaties mee, blijkt uit de meeste indicaties. Qua prijs wordt vaak die van de oorspronkelijke OnePlus One aangehaald: in Nederland kostte deze destijds €329 voor de goedkoopste variant. Een midrange OnePlus Z lijkt dan ook waarschijnlijker dan een ‘echt’ budgetmodel.

Qua specificaties lijkt de midrange OnePlus Z vrijwel zeker een Snapdragon 765-processor of Dimensity 5G-soc te krijgen, waarschijnlijk met 6GB of 8GB aan RAM-geheugen. Over de cameraspecificaties en het scherm bieden de berichten minder zekerheid. De Oneplus Z krijgt wellicht een 90Hz AMOLED-scherm met een ‘pinhole’-selfiecamera midden in het scherm. 90Hz werd door OnePlus met de OnePlus 7 Pro onder smartphones gepopulariseerd, maar is inmiddels bij meerdere toestellen te vinden, inclusief enkele midrangers. Als camera’s aan de achterzijde is al eens een combinatie van 64 Megapixel, 16 Megapixel en 2 Megapixel sensors genoemd. Een 4.300 mAh accu met 30W snellaad-ondersteuning om het toestel van stroom te voorzien lijkt daarbij geloofwaardig. Bovenstaande specificaties werden onlangs in een online survey in India voorgelegd, waarbij de vraag was of respondenten een dergelijk OnePlus-toestel zouden overwegen.