Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de EyeWris-bril.

Veel mensen brildragers hebben hun bril de hele dag op hun neus om goed te kunnen zien. Er zijn ook veel mensen die enkel een leesbril nodig hebben voor de kleine lettertjes, maar doorgaans niet constant de bril op hebben. Vele zullen dan een opbergdoosje gebruiken om de bril tijdig in op te bergen om hem niet te beschadigen of kwijt te raken. Via een Kickstarterproject is de EyeWris gelanceerd, een leesbril die je eenvoudig om je pols kunt vouwen. Hierdoor heb je je leesbril toch bij de hand zonder dat je er per direct een tas voor mee hoeft te nemen.

De bril kan eenvoudig worden dubbelgevouwen waarmee je hem rondom je pols kunt vouwen. Opvallend is dat de EyeWris-bril geen pootjes heeft die tegen je hoofd en rondom je oren worden geplaatst. Deze worden voornamelijk gebruikt om te rusten zodat de bril gedragen kan worden zonder dat deze van je hoofd valt. Het is dus nog even de vraag of de brildragers hier op zitten te wachten. Het is voor te stellen dat het niet altijd even handig is om je leesbril om je pols te dragen gezien je toch best vaak met je handen bezig bent.

Desalniettemin wordt de EyeWris-bril massaal gereserveerd voor het bedrag van ongeveer €112,-.