Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Op hun website kondigt Stonemaier Games haar nieuwe spel aan: Pendulum. Volgens de beschrijving in een nieuwsbrief is het een “competitief, asymetrisch worker placement-spel waarin geen beurten bestaan.

In Pendulum zijn spelers machtige Nobelen die de troon van de ‘Tijdloze Koning’ willen erven. Daarvoor moeten ze hun weg naar boven werken in de vier overwinningssporen: macht, prestige, populariteit en legendarische prestaties. Elke Nobele heeft unieke krachten, waardoor iedereen dus andere mogelijkheden heeft. Ten slotte moet iedereen werkers plaatsen om acties te ondernemen en hun volgende stappen voorzichtig uitdenken.

Wat we precies kunnen verwachten van een spel zonder beurten is nog onduidelijk. Wel wordt aangegeven dat spelers echte tijd als bouwsteen gebruiken. Het lijkt er dus op dat het een real-time-spel wordt. Daarentegen geeft Jamey Stegmaier wel aan dat de winnaar de persoon zal zijn die zijn tijd het beste geïnvesteerd heeft, niet de persoon die het snelst is. Daarbij is het ook zaak een strategie op te bouwen. Op hun site zal Stonemaier Games zo nu en dan meer informatie over Pendulum onthullen. Stegmaier geeft aan dat bordspelliefhebbers die houden van Tzolk’in en 7 Wonders zich flink zullen vermaken met Pendulum.

Het zou kunnen dat werkers van spelers zandlopers zijn, net zoals in Kitchen Rush. Dit zou inderdaad een manier zijn om echte tijd te gebruiken in een worker placement-spel. Op een foto op de website staat in ieder geval wel een zandloper in de achtergrond.

Het spel is ontworpen door Travis Jones. Hij is nog erg nieuw in de bordspelindustrie. Op zijn naam staat enkel Alynthia, een spel waarin spelers vervallen steden opnieuw proberen op te bouwen en verdedigen tegen gevaarlijke monsters. Fans kunnen het spel naar verwachting in de winkels vinden in augustus. Vanaf 5 augustus kan Pendulum gepre-orderd worden via de Stonemaier-website. Bovendien zal, net zoals met andere Stonemaier spellen, de eerste print genummerd zijn.