Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Zoals beloofd komen wij deze week weer met een nieuw artikel in onze rubriek. Doordat wij eerder ook een netflix-film meenamen in ons artikel, heet de rubriek vanaf heden dan ook filmreleases! Met deze week: De filmreleases van week 28.

 

A Perfectly Normal Family

Wat gebeurt er met een kind als een vrij normaal gezin plotseling een enorme verandering doormaakt? In A Perfectly Normal Family, volgen we het verhaal van Emma. Zij komt er op een dag achter dat haar vader Transgender is en langzaam verandert in Agnete. Terwijl haar vader door een emotioneel proces gaat, gebeurt hetzelfde met Emma. Een bijzonder verhaal verteld uit het perspectief van een kind.

The Last Full Measure

Juli lijkt inmiddels de maand van de oorlogsfilms te worden, want met de release van The Last Full Measure komt er weer een bijzondere oorlogsfilm bij. De film vertelt het verhaal van medic William H. Pitsenbarger, die tijdens verscheidene veldslagen in de Vietnam-oorlog meer dan 60 mensen gered heeft. Pitsenbarger kwam om het leven in een later gevecht, maar heeft nooit een Medal of Honor gehad voor zijn daden.

Nu is er een werknemer op het Pentagon die daar verandering in probeert te brengen, wanneer hij leert wat de ware reden is dat Pitsenbarger de Medal of Honor postuum nooit gehad heeft. Een verhaal van extreme bureaucratie dat gemixt wordt met de oorlogswonden en trauma’s van anderen.

We Summon the Darkness

Dat horrorfilms altijd wel uit blijven komen blijkt wel weer met We Summon the Darkness. De film neemt je mee op een road-trip van drie beste vriendinnen die samen naar een heavy metal show gaan. Eenmaal daar raken ze aan de praat met drie muzikanten en nodigen ze hen uit naar het huis van éen van de vriendinnen op het platteland. Een nachtje vol drank en gefeest later, en de volgende ochtend licht er een dode op de vloer. Beide partijen geven elkaar de schuld, maar ondertussen vallen er steeds meer doden. Wie heeft dit gedaan?

Swingersi

Drie verschillende stellen proberen allen om andere redenen hun relatie nieuw leven in te blazen en besluiten mee te doen aan een swingers-feest. Op dit feest komen de drie stellen elkaar tegen en wat volgt zijn verschillende onderlinge relaties en vriendschappen die ontstaan en een film die je hierover probeert te vertellen op een lichte en grappige manier. Een prettige comedy voor makkelijk vermaak.

La Odisea

In La Odisea volgen we het verhaal van een stel dorpelingen die samen besluiten een droom na te jagen en hiervoor met zijn allen geld opzij zetten. Dit leveren ze steeds in bij de bank zodat dit op een spaarrekening komt waarmee zij op een gegeven moment hun droom waar kunnen maken. Wat ze alleen niet weten is dat de bankmanager corrupt is en langzaam hun geld wegsluist. Zodra de dorpelingen hierachter komen besluiten ze het heft in eigen handen te nemen en koste wat kost, hun geld terug te halen.