Doorgaan naar artikel
Jaime Andreas
Jaime Andreas
Redacteur
Profiel

Conclusie

The High Note is een vermakelijk film vol aanstekelijke muziek en interessante vrouwen in de hoofdrol.

In de feel good-bioscoopfilm The High Note is Maggie (Dakota Johnson) de persoonlijke assistente van wereldberoemde zangeres Grace Davis (Tracee Ellis Ross). Dit is een stressvolle, maar prima baan. Waar Maggie van droomt, is om producer te worden en met Grace Davis een nieuw album op te nemen. Grace is een echte diva, maar wordt door haar managers afgeraden om op haar leeftijd nog een album te maken. The High Note is een film vol muziek, emoties en een kijkje in de hectische wereld van een superster.

Het is een gegeven dat je deze film uitloopt met een glimlach op je gezicht. The High Note is namelijk een zeer vermakelijk film. Het heeft alle ingrediënten die je nodig hebt voor een echte feel good film. De film zit vol humor, emotionele scènes, lekker veel drama, gave muziek en een interessante romance.

De twee hoofdrolspelers in de film zijn Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey) en Tracee Ellis Ross (Black-ish). De actrices zijn goed op elkaar ingespeeld en weten een overtuigende relatie van wereldberoemde zangeres en haar assistentie neer te zetten. Grace Davis is namelijk een echte diva, ook tegen haar assistentie, terwijl er hoop is dat ze Maggie op een gegeven moment behandeld als een dochter. De film laat geen romantische versie van die relatie zien, maar is juist realistisch.

Er zitten genoeg humoristische scènes in de film die zich vooral afspelen tussen Maggie en Grace. Het dialoog van de film had hier en daar iets vlotter en grappiger mogen zijn. Dakota Johnson’s personages is lief en simpel, maar soms lijkt ze nogal dof en oppervlakkig. Dit had opgelost kunnen worden door veel interessantere en leukere dialogen.

De trailer van The High Note laat precies zien wat nodig is om de film te willen kijken. Het leuke is dat de trailer maar weinig van de film weggeeft. Er is namelijk nog een subplot waar echt niks van te zien is. Dit zorgt echt voor verrassende momenten in de film en is erg verfrissend. Spoiler: dit verrassende element is een romantische relatie tussen Maggie en een talentvolle zanger waar ze graag voor wil produceren. De relatie maakt de film nog liever en leuker om naar te kijken.

In The High Note worden een aantal interessante en belangrijke onderwerpen naar voren gebracht. Grace Davis is namelijk een zangeres op leeftijd (over de veertig) en daarmee is ze in de ogen van haar managers al bijna klaar met haar carrière. De focus voor haar moet liggen op ‘Best of’-albums, live albums en een vaste plaats om te zingen in Las Vegas. Wanneer ze spreekt over een nieuw album, wordt daarover gelachen. De film geeft een goede inkijk in de dynamische, maar racistische en seksistische muziekindustrie.

Al met al een simpele en vermakelijke film om naar te kijken. Hier en daar duurt het wat lang en sommige problemen hadden sneller opgelost kunnen worden door beter te communiceren. Toch is het een prettige film om naar te kijken. Dakota Johnson en Tracee Ellis Ross zijn overtuigend in hun rollen, humoristisch en hebben samen een leuke dynamiek. The High Note zit vol aanstekelijke muziek om naar te luisteren en heeft interessante vrouwen in de hoofdrol.