Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de QuenchSea.

We weten allemaal dat je zeewater niet zomaar kunt drinken. Door het hoge zoutgehalte is dit dodelijk en dus ook zeker niet aan te raden. Het zoute zeewater is wel drinkbaar te maken door deze bijvoorbeeld te koken en de damp op te vangen. Het zout blijft achter en verdampte water kan gedronken worden. Dit heet ontzilten en is een langdurig proces. De Britse firma Hydro Wind Energy heeft hier een goed alternatief voor, namelijk de QuenchSea. Dit project loopt via Indiegogo en wordt tot nu toe vol enthousiasme ontvangen. Het draagbare apparaat is namelijk in staat om zeewater om te zetten tot drinkwater zonder er al te veel voor te hoeven doen.

De QuenchSea maakt gebruik van een hydraulisch systeem, een omgekeerde osmose filter en drie pre-filters. Dit handige apparaat is daarmee in staat om in één uur meer dan twee liter zeewater om te zetten naar drinkwater. Dit is ideaal voor de echte avonturiers die zonder al te veel bepakking op pad gaan. Daarnaast is het apparaat ook niet al te duur waardoor het ook nog eens aantrekkelijk wordt om er een aan te schaffen. Zo is de QuenchSea voor ongeveer €53 te reserveren.