Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Daar zijn we weer met een nieuw overzicht aan filmreleases. Heb jij op ons zitten wachten omdat je weet dat inmiddels iedere donderdag een nieuwe rubriek verschijnt? Dan heb je groot gelijk! Vandaag: de filmreleases van week 29.

 

My Hero Academia: Heroes Rising

 

Als je ook maar iets van anime volgt, dan kan het niet anders dan dat je gehoord hebt over My Hero Academia. De anime kent inmiddels al vier seizoenen, maar krijgt nu voor het eerst een filmrelease in Nederland! In deze film zijn Deku en zijn klas uitgekozen om mee te helpen aan een veiligheidstest op Nabu-eiland. Alles lijkt vrij normaal te verlopen, totdat een schurk genaamd Nine een plannetje heeft om de boel daar te verstoren. Nine is op zoek naar één specifieke kracht waarmee hij de wereld wilt vernietigen, en die blijkt een vriend van Deku te bezitten. Kunnen ze hem beschermen en Nine verslaan?

 

 

Elephants Up Close

 

We weten eigenlijk veel te weinig over het grootste landzoogdier op aarde: de olifant. Voor wetenschappers blijven er nog veel dingen onverklaarbaar, zoals hoe het ze lukt om altijd water te vinden. Deze fascinerende documentaire brengt je dan ook dichterbij dan ooit en geeft een intiem inzicht in het leven van deze bijzondere dieren.

 

 

 

Gli Infedeli/The Players

 

In deze Italiaanse film zie je een korte collectie aan verschillende verhalen over ontrouwe mannen. Deze mannen gaan allemaal vreemd en hebben zeer veel moeite met het fatsoenlijk onderhouden van hun relaties. Een cynische Italiaanse comedy over katten in het nauw die rare sprongen maken.

 

 

 

Piccirida (Alone With Her Dreams)

 

Wanneer Julia haar ouders besluiten om naar Frankrijk te verhuizen om werk te vinden, blijft Julia alleen achter bij haar grootmoeder in Italië. Als 11-jarige is het vrij eenzaam op het eiland van Sicilië en we zien Julia van dichtbij een enorme groei meemaken. Op een gegeven moment ontdekt zij een familiegeheim, en verandert dit haar blik op de wereld volledig. Geprezen door de Italiaanse media, is dit een waar familie-epos over generatieconflicten en familiedrama’s.

 

 

 

Follow Me

 

Vlogger Cole wordt verrast door zijn vrienden met een reis naar de meest beruchte escape room van Rusland. Cole, die altijd bekend staat om zijn spectaculaire vlogs, gaat dan ook mee. Eenmaal aangekomen blijkt hij toch zijn twijfels te hebben en moet hij worden overgehaald door zijn vrienden om eraan mee te doen. Zijn twijfels blijken terecht, want langzaam vervagen de grenzen tussen fantasie en realiteit. Zullen ze uit de escape room geraken?