Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Vandaag hebben we wederom een nieuw artikel vol filmreleases. In de filmreleases van week 30 bleek er weinig te kiezen voor dit overzicht. Deze week komen er namelijk slechts een paar films uit. Veel leesplezier!

 

The Rental

In dit regiedebuut van Dave Franco, huren twee koppels een huisje om een weekendje te feesten. Ze besluiten om MDMA (Molly) te nemen en helemaal uit hun dak te gaan. Totdat het er steeds meer begint op te lijken dat ze niet alleen zijn in het huisje en iedereen steeds meer paranoïde begint te worden. Wie overleeft dit weekendje?

 

 

Dark River

Alice is al 15 jaar niet in haar geboortedorp geweest, wanneer ze er terugkeert na de dood van haar vader. Ze gaat terug naar Yorkshire, met het idee dat ze de boerderij kan opeisen. Bij aankomst blijkt het verhaal echter volledig anders te lopen als haar broer haar niet bepaald prettig verwelkomt. Al die tijd heeft hij namelijk de boerderij onderhouden. Ze zullen hun ruzie eerst moeten bijleggen voordat ze kunnen praten over de boerderij.

 

 

Adam

 Adam vertelt het verhaal van een ongetrouwde vrouw die zwanger raakt en dak- en thuisloos is in Marokko. Terwijl Samia met haar nog ongeboren kind langs de deuren gaat, zien we haar keer op keer worden afgewezen. Totdat ze aanklopt bij de bakker Abla. Zij vindt het in het begin ook maar niks wanneer ze de vrouw aan haar deur krijgt en ze sluit dan ook de deur. Eenmaal gedaan twijfelt ze toch, omdat zij waarschijnlijk de enige is die snapt hoe Samia zich moet voelen. Ze besluit Samia uiteindelijk een kans te geven en laat haar werken in haar bakkerij. Langzaam ontstaat er een bijzondere band.

 

 

Burden

 In dit waargebeurde verhaal volgen we een volgzaam lid van de Klu Klux Klan. Jarenlang is Mike Burden een loyaal lid van de sekte, maar dit verandert wanneer hij verliefd wordt op de alleenstaande moeder Judy. De Klan pikt dit niet en Mike moet onderduiken. De enige plek waar Mike veilig is, is bij de familie van dominee Kennedy. Deze Afro-Amerikaanse predikant probeert de vrede te bewaren en in dialoog met de leider van de Klan hen te vragen om hun racistische pact op te geven. Dat zal echter niet makkelijk gaan…

 

Pinocchio

Wie kent dit sprookje nou niet? In deze nieuwe Italiaanse vertelling zien we een eenzame poppenmaker genaamd Gepetto. Hij wil al jarenlang een zoon, maar heeft deze helaas nooit gekregen. In plaats daarvan maakt hij een houten pop, genaamd Pinocchio. Op een dag komt deze plotseling tot leven en wanneer Gepetto dit ziet, besluit hij hem op te voeden als zijn eigen zoon. Zoals bij ieder kind, ontbreekt het ook Pinocchio niet aan kattenkwaad. Wanneer hij hier echter over liegt tegen zijn vader, groeit zijn neus! Dat hij ook niet liegen mag, blijkt wel als zijn feeën-vrienden hem vertellen dat zijn droom, hij wil graag een echte jongen worden, uit kan komen als hij zich heel braaf gedraagt.