Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Je hebt vast wel eens gehoord van de besnorde held Mario. Deze loodgieter neemt ons al jaren mee op gekke platformavonturen. Al 35 jaar spelen fans enthousiast levels van de Super Mario-reeks. En om dat te vieren heeft Hasbro een nieuw Monopoly-spel en een versie van Jenga gemaakt. Zowel Monopoly: Super Mario Celebration Edition als Jenga: Super Mario Edition zijn te vinden op Amazon.

Allebei geven ze net even een andere draai aan het bordspel waar het op gebaseerd is. In Jenga: Super Mario Edition is het bijvoorbeeld nog steeds de bedoeling stenen te stapelen zonder de toren omver te gooien. Maar het hoofddoel is naar de top klimmen. Mario, Peach, Luigi en Toad proberen allemaal als eerste Bowser te bereiken. Daarvoor draaien spelers aan een schijf om te bepalen hoever ze mogen klimmen en hoeveel blokken ze moeten verplaatsen. Personages worden met pinnetjes in de blokken vastgezet. Zo kunnen ze ook verplaatst worden. Ook is het mogelijk munten te verzamelen. Waar die precies voor zijn is nog niet duidelijk.

Jenga: Super Mario Edition

Monopoly: Super Mario Celebration Edition is in de aard nog hetzelfde als de Monopoly die wij kennen, maar met iconische geluidseffecten uit de Mario-games. Zo zal Bowser soms lachen en zit het geluid van de power-ups ook in het spel. De pionnen zijn de verscheidene power-ups die in de games verzameld kunnen worden, of Yoshi’s ei. Of het grote mysterie-blok meer doet dan alleen geluid maken is nog niet bekend.

Monopoly: Super Mario Celebration Edition

Hou jij van videogames, maar heb je ook wel iets met bordspellen? Of ben je een fan van allebei en zou je de twee wel eens willen combineren? Onze Joost schreef een special over bordspellen die op videogames zijn gebaseerd of erdoor zijn geïnspireerd. Onze top 5 kan hier gevonden worden. Daar bespreken we onder andere een game gebaseerd op DOOM!