Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de FunKey S-computer.

Er zijn verschillende draagbare spelcomputers verkrijgbaar waarvan de GameBoy wel de meest bekende is. Hoewel het een compacte spelcomputer is, kan het nog steeds compacter. Middels een project op Kickstarter is de FunKey S-computer gelanceerd. Deze spelcomputer is zo klein dat hij met gemak aan je sleutelbos gehangen kan worden. Zo heb je onderweg altijd iets bij de hand om de tijd te doden.

De FunKey S is voorzien van een 1,54-inch kleurenscherm en een D-pad en actieknoppen om de games te besturen. Het uiterlijk heeft veel weg van een GameBoy Advance SP. Ook is er een interne accu aanwezig waarmee je tot wel 1,5 uur ongestoord kunt gamen. De FunKey S heeft onder de motorkap een 1,2GHz ARM-chip en een open-source emulatie-software om de nodige games te emuleren. Ondanks het compacte formaat is het apparaatje krachtig genoeg om spellen te spelen van de GameBoy, GameBoy Advanced, SNES, Sega Genisis en de PlayStation 1.

Voor ongeveer €62,- kan je een exemplaar reserveren.