Doorgaan naar artikel
OnePlus Nord officieel gelanceerd
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

OnePlus heeft vandaag de OnePlus Nord officieel gelanceerd tijdens een Augmented Reality-event dat via smartphones live bij te wonen was. Het toestel krijgt een instapprijs van €399, waarvoor je onder andere een AMOLED-display en maar liefst zes cameramodules krijgt. De OnePlus Nord is dan ook gericht op het bieden van een volledige (premium) smartphone-ervaring voor een budgetprijs.

Het AR-event was te volgen door het installeren van een speciale OnePlus Nord AR-app, waarmee het toestel live vanuit de woonkamer onthuld werd. Naast de specificaties werden onder andere foto’s met de OnePlus Nord getoond. Na afloop kon het toestel virtueel worden vastgehouden door degenen die over een kartonnen uitnodiging voor het event beschikten.

De OnePlus Nord beschikt over indrukwekkende specificaties voor een toestel dat vanaf €399 verkrijgbaar komt. Ten eerste is er een 6,44 inch AMOLED-scherm met 90Hz-ondersteuning en een resolutie van 1080×2400 pixels. In tegenstelling tot de OnePlus Pro-toestellen betreft het hier een ‘vlak’ scherm, zonder gebogen randen. Zowel de voor- en achterzijde zijn gemaakt van Corning Gorilla Glass 5. Daarnaast beschikt de OnePlus Nord over maar liefst zes cameramodules: aan de achterzijde vinden we een 48 Megapixel (OIS); 8 MP (groothoek); 5 MP (2x zoom) en 2 MP (macro)-opstelling. Filmen kan met deze camera’s tot 4K en 30fps. Aan de voorzijde bevinden zich een 32 MP en 8 MP (groothoek) sensor. Met de twee camera’s aan de voorzijde kan tot 4K in 60fps worden gefilmd.

Kostenbesparingen voor de OnePlus Nord om de prijs betaalbaar te houden zien we vooral in de gebruikte SoC, het betreft namelijk een Qualcomm Snapdragon 765G-chip. Dit is niet het snelste type van dit moment, maar biedt wel 5G-ondersteuning en is een stuk voordeliger. Hiermee geeft OnePlus overigens aan dat de OnePlus Nord wel een toestel is dat voor meerdere jaren te gebruiken is: de 5G-ondersteuning wijst hier uiteraard op, maar ook belooft het bedrijf tot drie jaar lang software-updates te leveren. Andere besparingen vinden we in de camera-sensoren; de hoofdsensor is bijvoorbeeld de uitstekende maar inmiddels wat gedateerde Sony IMX586-sensor.

De OnePlus Nord komt in een blauwe en zwarte kleurvariant uit, met tot 12GB RAM en 256GB ROM-geheugen. Het toestel wordt van stroom voorzien door een 4115 mAh accu met ondersteuning voor de 30W snellaadtechnologie van OnePlus (Warp Charge 30T), waarmee in een half uur 70 procent kan worden opgeladen. Draadloos laden wordt niet ondersteund. De OnePlus Nord komt standaard met Android 10 met daaroverheen OxygenOS 10, het eigen OS van OnePlus, gericht op een verbeterde ervaring.

Tenslotte werd tijdens het AR-event ook de lancering en de prijs van de OnePlus Buds officieel gemaakt. De OnePlus Buds zijn de eerste compleet draadloze oordopjes van OnePlus, nadat zij eerder de OnePlus Wireless Bullets uitbrachten. De Buds hebben een batterijduur van 30 uur en ondersteunen o.a. 3D Stereo en Dolby Atmos. Ze ondersteunen ook snelladen en zijn in tien minuten op te laden voor tien uur lang gebruik. De OnePlus Buds zijn bij lancering verkrijgbaar voor €89,-.