Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Vorige week werd het nieuwe deel uit de franchise officieel aangekondigd met een onthullingstrailer. Nu zijn dan ook de eerste UFC 4-gameplaybeelden getoond.

In het nieuwste deel willen ze alles nog realistischer naar de speler brengen. Alle bewegingen, waaronder de grijpbewegingen, zijn ontwikkeld middels EA Sports Real Player Motion Tech. Maar ook de inslag van een goedgemikte stoot is realistischer dan ooit, aldus de ontwikkelaars.

Door het toevoegen van nieuwe details, zoals het verrimpelen van de huid na een stoot op de lever, krijg je de spanning van de wedstrijd nog beter mee. Na enkele goede trappen of stoten krijg je duidelijk in beeld te zien dat je in het voordeel bent en dat het weleens een goed moment kan zijn om voor de winst te gaan. Dit merk je ook wanneer je in het nadeel bent. Je zult dan dus extra goed dekking moeten houden.

Ook wordt het eenvoudiger om de tegenstander te sturen in de positie waar jij hem wilt hebben. Werk je hem tegen de ring van de octagon aan of vecht je het liever op de grond uit. In het vorige deel was het een kwestie van bewegen met je linker- en rechterstick om uit een greep te komen. In UFC 4 is dit onder de loep genomen en verbeterd. Hierbij kunnen spelers direct acteren op de actie van de tegenstander. Wanneer je merkt dat hij/zij naar je voeten grijpt om je onderuit te halen, kan je direct reageren door met snelle bewegingen weg te stappen.

UFC 4 ligt vanaf 14 augustus in de winkel voor PlayStation 4 en Xbox One.