Doorgaan naar artikel
Na de zomer wordt Rocket League gratis
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De nog steeds populaire “voetbalgame” van Psyonix draait al enkele jaren mee. De game kon ooit gratis via PlayStation Plus gedownload worden, maar als je te laat was of op een ander platform speelde, moest je de game toch echt kopen. Er zijn inmiddels ook flink wat exemplaren verkocht, maar na de zomer wordt Rocket League gratis.

In Rocket League nemen twee teams het tegen elkaar op in een korte voetbalwedstrijd. Alleen zijn de spelers auto’s in verschillende vormen en maten. Het doel is simpel, scoor voor het einde van de wedstrijd de meeste doelpunten om de wedstrijd te winnen. Tijdens de wedstrijd scheur je over het veld op zoek naar de gigantische bal en kan je power-ups oprapen voor extra snelheid. Deze boost kan ervoor zorgen dat je net iets sneller bij de bal bent om zo het winnende doelpunt te scoren.

Dit concept is uitermate geschikt om competitief te spelen zoals ook uitgebreid gedaan wordt. Nu de titel gratis wordt voor het grote publiek, zal dit mogelijk ook invloed hebben op de al populaire esports-community. Na de zomer zal de game uit Steam worden verwijderd en gratis te downloaden zijn via de Epic Games Store, het moederbedrijf van Psyonix. Gamers die het spel hebben gekocht zullen het spel gewoon kunnen blijven spelen, ook degene die het digitaal via Steam hebben gekocht.