Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Wederom hebben wij voor jullie een nieuw overzichtje gemaakt, met een aantal zeer mooie films. De komende week zien we vrij veel documentaires verschijnen en dus zal je die dan ook in de spotlight zien staan in: De filmreleases van week 31.

  1. Dreamkatcher

 

Wanneer een kleine jongen niet kan slapen en zijn nachtmerries alleen maar erger worden, steelt hij een dromenvanger van zijn mysterieuze buurvrouw. Wanneer die dromenvanger echter niet doet wat het moet doen, worden Josh zijn nachtmerries nog erger en raakt hij steeds verder in trance. Komt Josh hier ooit nog vanaf?

 

 

  1. Ava

 

In Ava, volgen we het gelijknamige personage tijdens haar werk voor een organisatie van huurmoordenaars. Ava is al jaren een succesvolle huurmoordenaar, maar dit verandert wanneer zij de verkeerde informatie krijgt doorgespeeld en haar opdracht verkeerd afloopt. Terwijl haar baas haar nog probeert de beschermen, zijn er anderen die van haar af willen. Ava is nergens meer veilig.

 

 

  1. Ride your wave

 

In deze anime-film volgen we het verhaal van Strandwacht Minato en surfer Hinako. Langzaam worden de twee verliefd en zien we hun relatie ontwikkelen. Hinako vraagt Minato: kom je me altijd redden? Waarop Minato steevast antwoordt: Altijd. Op een dag komt er een enorme golf op, waarbij Minato probeert haar te redden. Hinako is veilig, maar Minato redt het niet. Wie dan denkt dat dat het einde is, heeft het mis. Na diens overlijden ziet Hinako, Minato overal verschijnen. Is hij dan alleen voor haar nog echt?

 

 

  1. Sing me a Song

 

Tien jaar geleden filmde regisseur Thomas Balmès al een documentaire in Bhutan over de toen 7-jarige boeddhist Peyangki. Nu is Peyangki zeventien jaar oud en heeft moderne technologie ook Bhutan bereikt. Sterker nog, Peyangki leeft met zijn mobiele telefoon. We zien hoe hij een lange-afstandsrelatie krijgt met een meisje op WeChat, een chat app zoals whatsapp, en krijgen vervolgens ook haar kant van het verhaal te zien. Wat volgt is een documentaire die oude tradities uitdaagt met nieuwe conventionele technologie.

 

 

  1. Yellowstone

 

Er zijn al talloze documentaires gemaakt over het Amerikaanse park Yellowstone, maar toch is deze anders. In de gelijknamige documentaire zien we de natuurlijke orde in Yellowstone langzaam herstellen. Waar iedereen hen voor uitgestorven nam, zijn de grizzly beren terug. En ook de wolven maken een bijzondere terugkeer in grotere getalen dan voorheen. We krijgen dan ook een bijzondere nieuwe documentaire te zien, waarin we de beren en wolven door vier seizoenen zullen volgen gedurende hun epische terugkeer en hun strijd, om te overleven.