Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Eerder deze maand konden bezoekers van NWTV meedoen aan een winactie voor Johans Hardwarehub. Eén van de bezoekers had de Y-Brush aangedragen en heeft daarmee de Trust Primo Wireless Powerbank gewonnen.

Het poetsen van je tanden is geen langdurig proces en neemt maar enkele minuten in beslag. Toch zijn er mensen die liever wat sneller klaar zijn, geen zin hebben in het poetsen van de tanden, maar toch schone tanden willen. Voor deze personen is de Y-Brush de ideale oplossing. Het Franse bedrijf FasTeesH is sinds 2018 bezig met het ontwikkelen van een nieuwe elektrische tandenborstel waarmee je bijzonder snel toch goed je tanden kunt poetsen.

De Y-Brush is namelijk in staat om je volledig gebit in tien seconden te poetsen. Als je het apparaat ziet dan lijkt het niet echt op de elektrische tandenborstel zoals wij die kennen, maar ziet het er meer uit als een bitje van een bokser. Het bitje voorzie je aan de binnenkant van tandenpasta plaats je daarna eenvoudig in je mond. Sluit je mond en druk hem met je kaken op elkaar. De aanwezige trilmotor zorgt ervoor dat de borstels bewegen en zo je tanden schoon maken. Na tien seconden ben je klaar, althans dan kan je je ondergebit “poetsen”. Het is namelijk een enkel bitje waarmee je boven- en ondergebit los van elkaar dient te poetsen. Een totale poetsbeurt kost je dus slechts 20 seconden.

De Y-Brush kan eenvoudig via het basisstation worden opgeladen. Volgens de fabrikant zou dit ongeveer maar een keer per maand voorkomen bij dagelijks gebruik. Wanneer het bitje is versleten kan je deze vervangen. Ze kosten ongeveer €30,- en gaan ongeveer een half jaar mee. De Y-Brush zelf gaat voor €112 over de toonbank.