Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Waarschijnlijk heb jij inmiddels vakantie en lees je dit artikel lekker vanuit je luie stoel, maar bij NWTV hebben we geen vakantie! Dus hebben we vandaag: De Filmreleases van week 32!

Gli anni più belli

In deze Italiaanse film volgen we vier vrienden gedurende veertig jaar van hun leven. We zien hen een aantal keer elkaar uit het oog verliezen, maar keer op keer bewijzen ze dat vriendschappen de tijd doorstaan. De film verbindt de vriendschappen, en de fasen hierin, ook heel mooi aan de recente Italiaanse geschiedenis. Gli anni più belli is een film over het normale leven.

 

 

Berlin Alexanderplatz

 Deze film vertelt het verhaal van een illegale vluchteling met goede intenties. Francis heeft de overtocht van Afrika naar Europa gemaakt en komt aan in Duitsland. Hij gaat op zoek naar werk, maar dat blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk te gaan als illegale vluchteling. Uiteindelijk raakt hij in de klauwen van een drugsdealer. Francis wordt Franz, zijn goede intenties verdwijnen en we zien langzaam een genadeloze crimineel ontstaan…

 

 

Alles is zoals het zou moeten zijn

 Alles is zoals het zou moeten zijn is wederom een nieuwe Alles is-film. Deze keer zien we een personage genaamd Iris. Zij verwacht samen met haar vriend een kindje, maar al snel blijkt dat hij het kind helemaal niet wilde. Sterker nog, hij had er al wat naast en besluit te vertrekken. Iris wilt dat hij terugkomt, maar langzaam helpen haar vriendinnen over hem heen. Wat volgt is een ontdekkingsjaar waarin ze genoeg meemaakt en op zoek gaat naar een nieuwe liefde.

 

 

Blanco en blanco

In deze film volgen we fotograaf Pedro die op reis gaat naar het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika: Vuurland. Pedro moet daarheen voor een opdracht om een trouwerij vast te leggen. Wat volgt is echter een film met twee gezichten: aan de ene kant zien we Pedro steeds meer gefascineerd raken door de bruid, maar aan de andere kant gaat hij ook steeds meer deel uitmaken van het lokale leven en de ruwe bevolking daar. Een interessante film over een onderbelichte periode van de twintigste eeuw.

 

 

Trolls: Worldtour

Eindelijks is daar een vervolg op de hitfilm Trolls! In deze familiefilm volgen we wederom onze helden Poppy en Branch. Zij komen erachter dat hun stam niet de enige is, maar onderdeel uitmaakt van een groep van zes: Funk, Country, Techno, Classical, Pop en Rock. Ze gaan op avontuur om alle andere stammen te ontmoeten, maar natuurlijk zit er iemand hun in de weg. Hard-Rock koningin Barb wilt koste wat kost de andere stammen vernietigen en Hard Rock alleen laten heersen. Poppy en Branch zullen er dan ook alles aan moeten doen om dit te voorkomen.