Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Nog enkele weken voordat we de Octagon in kunnen met de gespierde atleten om met elkaar op de vuist te gaan. In de nieuwe UFC 4-video wordt de carrièremodus verder uitgelicht.

In deze modus kruip je als speler in de huid van een beginnende vechter en begin je onderaan de ladder. Je dient jezelf te ontwikkelen door te trainen en gevechten te winnen. Je zal daarbij meer ervaring opdoen, contractaanbiedingen krijgen en sponsoren hebben meer interesse om zo de ladder te beklimmen om uiteindelijk de Ultimate Fighting Champion te worden.

De video toont onder andere beelden dat het in je carrière niet alleen draait om wat er in de Octagon gebeurd, maar ook wat dingen daaromheen. Social media is hiervan een goed voorbeeld; meer volgers staat gelijk aan meer bekendheid zowel binnen als buiten de ring. In dit nieuwe deel wordt ook gebruikgemaakt van een interactieve coach die je nuttige tips geeft en helpt bij je ontwikkeling om door te gaan als professionele vechter.

Tijdens je trainingen en je loopbaan kan je jezelf specialiseren in bepaalde vechttechnieken. Bij UFC is vrijwel elke vechtsport toegestaan en daarbij is vaak één vechtstijl die het best bij je past. Een zwaargewicht is vaak gericht op worstelen of boksen, waarbij een lichtgewicht vaker richting de Brazilian jiu jitsu gaat door zijn snelheid en behendigheid.

UFC 4 ligt vanaf 14 augustus in de winkel voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Wanneer je een abonnement hebt op EA Access kan je zelfs vanaf 7 augustus aan de slag.