Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Later dit jaar kunnen we weer aan de slag met een nieuwe editie van de populaire voetbalgame. Al zal deze er dit jaar wat anders uitzien wat beschikbare clubs betreft. Zo is er namelijk geen AS Roma in FIFA 21 aanwezig.

Vorig jaar werd in FIFA 20 de club Juventus al verwijderd uit de game. De club werd dan wel niet volledig verwijderd, maar ging verder onder de naam Piemonte Calcio. Na Juventus wordt nu ook AS Roma uit de game gehaald. Deze zal in FIFA 21 verdergaan onder de naam Roma FC. Niet alleen de naam zal anders zijn, maar ook het clublogo, stadion en shirt zijn aangepast. Het stadion zal overigens verder gaan als Stadio Olympik. Er wordt nog wel gebruikgemaakt van de officiƫle spelersnamen. Zo zullen we in FIFA 21 toch gewoon met Justin Kluivert of Rick Karsdorp aan de slag kunnen als je dat zou willen. Helaas is er niet bekendgemaakt wat de oorzaak is van de plotselinge breuk. EA Sports heeft wel aangegeven dat er een nieuw meerjarig contract is afgesloten met AC Milan en Internazionale.

FIFA 21 ligt vanaf 9 oktober in de winkel voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Voor de nieuwe generatie consoles zal de game later verschijnen.