Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Deze week werd duidelijk dat Project xCloud onderdeel gaat worden van Xbox Game Pass Ultimate. Voor wie xCloud niet kent; Project xCloud is de streamingdienst van Microsoft die de strijd aan moet gaan met o.a. Google Stadia. Op dit moment is het alleen nog maar mogelijk om dit te gebruiken in combinatie met een Android-telefoon of -tablet. Uiteindelijk zal er ook een iOS-versie komen natuurlijk, maar dat is op moment van schrijven nog niet beschikbaar. Gamen op je mobiel is leuk, maar de besturing is altijd een probleem. Gelukkig zijn er genoeg partijen die hier een oplossing voor hebben. Razer had al de Razer Kishi, maar komt nu ook met de Razer Kishi Xbox-versie en dit lijkt de perfecte oplossing in combinatie met Project xCloud.

De Razer Kishi tovert je telefoon om in een soort van hele brede Xbox One-controller met het scherm in het midden. Je kunt natuurlijk ook je standaard Xbox One-controller gebruiken, maar dan moet je de telefoon los op tafel zetten of een adapter kopen om je toestel aan je controller vast te maken. Het werkt uiteindelijk wel, maar niet heel erg lekker. Wij zijn dus heel erg benieuwd of dit uiteindelijk de oplossing gaat zijn. het verschil tussen deze variant en de Razer Kishi die in juni al verscheen, is dat de nieuwe variant Xbox-knoppen bevat.

De Razer Kishi Xbox-versie zal €109,99 kosten, inclusief een gratis proefperiode van veertien dagen voor Xbox Game Pass Ultimate.