Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Al is het buiten 34 graden, dan betekent het nog altijd dat je van ons op aan kan! Vandaag hebben we dan ook weer een nieuwe rubriek: De filmreleases van week 33.

Summerland 

De film Summerland vertelt het verhaal van de jonge schrijfster Alice. Middenin de Tweede Wereldoorlog besluit zij naar de kliffen van Dover te trekken om daar beter te kunnen schrijven. Tijdens haar verblijf daar krijgt Alice te horen dat ze een geëvacueerde jongen uit Londen moet gaan verzorgen. Het speelse karakter van de jonge Frank zorgt er al gauw voor dat de diepe, ver weg gedrukte, herinneringen van Alice weer naar boven komen…

 

 

 

The Kingmaker 

In deze bijzondere documentaire worden we meegenomen in het leven van Imelda Marcos. In 1986 ontvluchtte deze voormalig First Lady het land en we zien haar langzaam terugkeren. Nu haar echtgenoot, voormalig president Ferdinand Marcos, is overleden probeert ze zichzelf en haar familie terug aan de macht te helpen via haar zoon. Imelda Marcos presenteert zich constant als moeder van het volk, terwijl haar familie getekend word door corruptie. De documentaire schiet dan ook niet tekort in het filmen van de problemen die zij en haar man hebben achtergelaten in de Filipijnen.

 

 

QT8: The First Eight

Hier hebben we nog een bijzondere documentaire, waarin we in het leven en het werk van regisseur Quentin Tarantino duiken. Verteld door de ogen van een aantal van zijn vaste acteurs, krijgen we een uniek kijkje achter de schermen. We zien hoe enorm gefascineerd Tarantino is met werkelijk alle soorten films en tv-series, hoe gemotiveerd hij is om de voor hem perfecte film af te leveren en de soms rare, maar bijzondere trekjes die hij erop na houdt op zijn filmsets. Deze documentaire werd al gefilmd voordat Once Upon a Time in Hollywood uitkwam en neemt deze dan ook niet mee in zijn vertelling. Toch is de documentaire zeker een aanrader voor Tarantino-liefhebbers en vertoont deze ook unieke beelden van een aantal van zijn films.

 

 

Peninsula 

Deze horror-film is het vervolg op Train to Busan en speelt zich vier jaar na de eerste gebeurtenissen af. Inmiddels is Korea volledig verlaten en zijn er slechts her en der nog wat overlevenden over. Voormalig soldaat Jung-Suk krijgt de taak om terug te keren om mensen te redden en samen met hen levend terug te keren. Gaat het hem lukken?

 

 

Hope Gap

Grace en Edward zijn al 29 jaar getrouwd en wonen in een klein dorpje in Engeland. Toch lijkt hun huwelijk steeds minder goed te gaan. Ze praten maar weinig tegen elkaar, hebben hun werkplekken aan weerszijden van de kamer en al met al lijkt de chemie langzaam te zijn verdwenen. Als zoon Josh dan ook een weekend komt logeren, vertelt Edward dat hij nog dezelfde dag zijn moeder zal verlaten. Hoe gaat het gezin daarmee om?