Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Pufferfish.

Deze zomer is anders dan andere jaren. Dit komt voornamelijk door het coronavirus. Veel mensen blijven thuis of gaan op vakantie in eigen land en andere gaan toch vrij voorzichtig in het buitenland op vakantie. Overal gelden regels waarvan het houden van afstand toch wel een van de bekendste en de belangrijkste is. Het wordt daardoor ook afgeraden om op een warme dag massaal naar de lokale waterplas te gaan of aan het strand te gaan liggen. Toch is het wel lekker om met meer dan 30 graden op het strand aan het water te liggen. Kinderen kunnen hier lekker in het zand spelen en de leukste creaties bouwen als het gaat om bijvoorbeeld zandkastelen.

Een schepje en een emmertje doet het altijd goed op het strand en de Pufferfish is hier een goede uitkomst voor. In tegenstelling tot de veelal goedkope plastic schepjes en harkjes zijn de voorwerpen in de Pufferfish-tas gemaakt van gerecyclede materialen. De handige rugzak bevat een grote schep, een kleine schep en een emmer. Kortom de basisonderdelen voor een middagje spelen in het zand. De voorwerpen zijn voornamelijk gemaakt van oude visnetten, maar zijn toch bijzonder stevig en gaan zeker enkele jaren mee.  Ze kunnen daarnaast eenvoudig worden meegenomen in een waterdichte rugzak, die je overigens ook kunt gebruiken om water te halen uit de zee om vervolgens te gebruiken in je zandkasteel.

Via Kickstarter kan je een exemplaar reserveren voor ongeveer €18,-.