Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

Xiaomi heeft officieel een jubileum-versie van zijn Mi 10 vlaggenschip aangekondigd, de Mi 10 Ultra. Ter ere van het tienjarig bestaan van Xiaomi brengt het de Mi 10 Ultra uit waarmee het de grenzen van de smartphone-technologie opzoekt. Zo beschikt het toestel over een camera met maar liefst 120x zoom en kan het in een recordtijd van 23 minuten de gehele accu opladen.

Xiaomi staat al lange tijd bekend als maker van technisch hoogwaardige smartphones en andere smartproducten. Onlangs werd het merk officieel in Nederland gelanceerd, maar tot op heden kwamen niet alle Xiaomi-producten naar de Nederlandse markt. Hetzelfde geldt voor de Mi 10 Ultra: dit uitstekende toestel is voorlopig alleen voor de Chinese markt bestemd. In Nederland zijn momenteel wel de Mi 10 en de Mi 10 Pro beschikbaar.

De Mi 10 Ultra is de overtreffende trap van de bestaande Mi 10-serie. Het toestel komt uit met de Snapdragon 865-chipset, die ook in o.a. de OnePlus 8 Pro te vinden is. Het is overigens niet de nieuwste chip van Qualcomm, dat inmiddels de Snapdragon 865 Plus-chip produceert. Dat de tot nu toe hoogste score voor een smartphonecamera door het toonaangevende DxOMark naar de Mi 10 Ultra gaat, bewijst dat het hier desalniettemin om een toptoestel gaat. Hij is uitgerust met maar liefst vier camera’s: een 48 Megapixel hoofdsensor, een 48MP zoomcamera met 5x optische zoom, een 12 Megapixel zoomcamera en een 20 Megapixel groothoekcamera. De twee zoomcamera’s van 5x en 2x optische zoom kunnen volgens Xiaomi gecombineerd 120x zoom-foto’s produceren. Aan de voorzijde bevindt zich tenslotte een 20 Megapixel selfiecamera.

Verder heeft heeft de nieuwe smartphone een 6,67 inch OLED-display met een resolutie van 1080 x 2340 pixels en 120Hz beeldverversing. Hiermee is het display op gelijke voet met veel concurrerende vlaggenschepen. Met de accu is Xiaomi echter een deel van de concurrentie ver voor. Met maar liefst 120 Watt oplaadtechnologie is de 4.500 mAh accu van leeg naar volledig opgeladen in slechts 23 minuten als we Xiaomi mogen geloven. De Mi 10 Ultra komt waarschijnlijk deze week uit en kost in China dan rond de 700 euro.