Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

Voor de EISA Awards 2020-2021 werd de top van de consumentenelektronica getest op gebied van beeld- en geluidskwaliteit. Dit jaar heeft de Expert Image and Sound Association (EISA) de OnePlus 8 Pro als beste smartphone van het jaar uitgeroepen. Het is voor de OnePlus 8 Pro niet de eerste prijs die het in de wacht sleept. Zo won het eerder ook al de titel van beste smartphone van 2020 bij de European Hardware Association.

Zoals we in onze review schreven is de OnePlus 8 Pro een uitstekend toestel. De EISA is dan ook van mening dat OnePlus hiermee de lat hoger legt voor smartphones in het algemeen. De award werd uitgereikt op basis van de goede camera’s, het bijzonder scherpe 120Hz Fluid AMOLED-display en de mogelijkheid om met de meegeleverde 30Watt snellader het toestel in een half uur tot 50% op te laden.

De award voor beste camera in een smartphone ging naar de Huawei P40 Pro. Huawei behoort sinds de introductie van de P30 Pro steevast tot de top op gebied van camera’s in een smartphone. Zo heeft de P40 Pro een maximale lichtgevoeligheid (ISO-waarde) van 409.600, een waarde die zelfs verder gaat dan die van veel professionele camera’s en voor bijzondere prestaties in het donker zorgt.┬áDe smartphone met de meeste nieuwe technologie werd de Oppo Find X2 Pro, op basis van een uitmuntend 120Hz AMOLED-display, bijzonder design, tot wel 512GB aan opslaggeheugen en tenslotte een zeer snelle 45 Watt oplaadtechnologie.

Ook Sony ontving, na een periode waarin de Xperia-smartphones steeds verder naar de achtergrond verdwenen, een award. De Sony Xperia 1 II werd namelijk tot beste Multimedia smartphone uitgeroepen. De Sony Xperia 1 II beschikt over een uitstekende driedubbele camera en een 6,5 inch 4K-display. Bovendien heeft het toestel een aantal indrukwekkende features die het met andere Sony-producten verbindt. Zo zijn technologie en functionaliteiten van de Sony Alpha camera’s in de Xperia 1 II verwerkt en kun je met een PlayStation 4-controller op de smartphone gamen. Tenslotte werd de Samsung Galaxy Z Flip tijdens de EISA Awards 2020-2021 verkozen tot beste opvouwbare smartphone.