Doorgaan naar artikel
Alcatraz 2021: De eerste bands onder de loep
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Algemeen manager
Profiel

Een tijdje geleden kwamen er twee aankondigingen voor Alcatraz 2021 naar buiten. Allereerst brachten zij een eerste waslijst aan bands naar buiten en daarnaast kondigden ze aan dat de tweede snel zou volgen. Die waslijst die staat er nog steeds, maar de tweede aankondiging hebben we nog niet gezien. Hoog tijd om de eerste bands dan maar eens door te nemen.

Allereerst is de line-up van vorig jaar nagenoeg intact gebleven en zien we veel van de headliners dan ook terugkeren op Alcatraz 2021. Een rijtje van de grootste namen: As I Lay Dying, Cradle of Filth, Dirkschneider, Eluveitie, Emperor, Gloryhammer, Hatebreed en Heilung.

Verder zijn onder andere ook Katatonia, Life of Agony, Philil H. Anselmo & The Illegals, Satyricon, Tarja, Testament en The Darkness aangekondigd als bands die zullen optreden op Alcatraz 2021.

Het festival kent voor volgend jaar ook een uitbreiding, want de organisatie heeft aangekondigd dat het een XL-editie zal worden. Hierdoor wordt een extra dag toegevoegd aan het weekend: Alcatraz 2021 zal van 12 tot en met 15 Augustus plaatsvinden in Kortrijk, België. Als je snel bent, kan je nog tickets kopen voor de prijzen van vorig jaar. De organisatie heeft dit namelijk aangeboden als early-bird campaign. Wees er dus snel bij en koop je tickets hier.